Rotaryvaihto

Vaihto-oppilaat kesällä 2017

Nuorisovaihdosta

Turun Rotaryklubin kautta on mahdollista hakeutua nuorisovaihtoon, ns. vaihto-oppilaaksi. Klubimme pyrkii vuosittain tarjoamaan mahdollisuuden 1-2 nuorelle osallistua lukukauden mittaiseen vuosivaihtoon, mutta kauttamme voi myös hakeutua evsimerkiksi lyhytkestoiseen kesävaihtoon. Kansainvälisyydestä ja nuorisovaihdosta muuten kiinnostuneille perheille voi Rotary vaihtoon olennaisesti kuuluva vapaaehtoinen isäntäperhetoiminta tarjota erinomaiset mahdollisuudet vaihto-oppilastoimintaan tutustumiseen.

Hakuaikataulut eri nuorisovaihtomuotoihin vaihtelevat. Vuosivaihdon sekä kesävaihdon hakuaika on syksy. Näihin vaihtomuotoihin hakevien nuorten tulee syyskuun loppuun mennessä toimittaa vapaamuotoinen hakemuksensa (yksi A4) Turun Rotaryklubin nuorisovaihtoasiamiehelle. Kaikki hakemuksen lähettäneet nuoret kutsutaan tämän jälkeen haastatteluun minkä pohjalta valinnat tehdään. Isäntäperhetoiminnasta kiinnostuneita pyydetään ystävällisesti olemaan yhteydessä klubin nuorisovaihtoasiamieheen. Ajantasaiset yhteystiedot löydät webbisivuiltamme!

Tarkempia tietoja nuorisovaihdosta, hakumenettelystä, pääsyvaatimuksista, eri vaihtomuodoista, kustannuksista kuin myös nuorisovaihdon vastuista ja velvoitteista voit lukea Suomen Rotaryn nuorisovaihdon sivuilta (osoitteesta www.ryefinland.com) tai ottamalla reilusti yhteyttä nuorisovaihtoasiamieheen. Koska Rotaryn vaihto-oppilastoiminta perustuu vastavuoroisuuteen saattavat mahdolliset kohdemaat, kuin myös vaihtopaikkojen määrä vaihdella vuosittain.

Apurahat

Turun Rotaryklubi ei myönnä erillisiä apurahoja.

Rotaryn hankkeisiin, joita rotaryklubit rahoittavat, voi tutustua tämän linkin takaa.

Rotaryjärjestön hankkeisiin liittyvissä kysymyksissä, olethan yhteydessä Rotarysäätiöasiamieheen. Ajantasaiset yhteystiedot löydät verkkosivuiltamme.